miasto Byt贸w w internecie

Fotografia 秎ubna
Reklama i Og艂oszenia Og艂oszenia Drobne Katalog Firm

Temp. w Bytowie: b.d.
OBWIESZCZENIE BURMISTRZA BYTOWA
Odpowiedz w tym w膮tkuZa艂贸偶 nowy w膮tek

Gazeta Bytowska napisa艂(a):
OBWIESZCZENIE BURMISTRZA BYTOWA z dnia 16 stycznia 2012 roku w sprawie przeprowadzenia konsultacji z mieszka艅cami so艂ectw:Rzepnica, 艢wi膮tkowo, Thorpie dot. w艂膮czenia cz臋艣ci obszaru tych so艂ectw do granic administracyjnych miasta Bytowa.

Czytaj pe艂ny tekst artyku艂u
Cytuj PW Strona WWW
Poinformuj o po艣cie moderatora forum

Czytam tre艣膰 obwieszczenia burmistrza i brakuje mi informacji, 偶e opr贸cz koszt贸w jednorazowo poniesionych w zwi膮zku z wymian膮 dokument贸w typu dow贸d osobisty czy prawo jazdy, jest jeszcze inny k艂opot.
Wielu miesza艅c贸w Rzepnicy ma w艂asne firmy, zmiana miejscowo艣ci wi膮偶e si臋 z formalno艣ciami w urz臋dzie skarbowym, ZUSie, wymian膮 piecz膮tek, itp. To mo偶e koszty niewielkie, ale uci膮偶liwo艣膰.

Rozumiem argumentacj臋 co do ulic, kt贸re cz臋艣ciowo nale偶a艂y do Bytowa, a cz臋艣ciowo do Rzepnicy, ale tzw. osiedle kr贸l贸w?

Czytam protok贸艂 z grudniowej sesji rady miejskiej i widz臋, 偶e konsultacje maj膮 przekona膰 mieszka艅c贸w do zmiany. My艣la艂am, 偶e b臋d膮 okazj膮 do wys艂uchania mieszka艅c贸w i ich argumentacji. Przyjd臋 na to spotkanie, cho膰 czuj臋 偶e niezale偶nie od wszystkiego rada zrobi co chce.

Jestem na NIE.

--

Lawina bieg od tego zmienia, po jakich toczy si臋 kamieniach.
Cytuj PW Wy艣lij e-mail Strona WWW

rada zrobi to co chce burmistrz bo to oczadzia艂e t臋paki bez wykszta艂cenia :)
a burmistrz i tak zrobi co chce bo... rada to oczadzia艂e t臋paki bez wykszta艂cenia :)

Post edytowany przez keram dnia 2012-01-21 22.13.44

--
Cytuj PW

Po zapoznaniu sie z argumentami ,u偶ywam okre艣lenia, "burmistrza" jak i przeczytaniu Twego postu mog膮 tylko doj艣膰 do wniosku ze ka偶da ze stron ma swoj膮 racj臋.Jestem za ,a nawet i przeciw -- takie jest w tej chwili moje zdanie w tym temacie
Za Tob膮
Przemawiaj膮 silne wi臋zi niewielkiego terytorium,jak i sentyment do miejsca zamieszkania.Wolisz mieszka膰 w so艂ectwie Rzepnica ,niz w Bytowie.Przemawiaj膮 te偶 cechy ekonomiczne.Jednorazowe ??op艂aty finansowe.Pami臋tam jak szczyci艂a艣 si臋 Wasz膮 wsp贸ln膮 osiedlowa zabaw膮 czerwcow膮 ,jedn膮 i ja wspominam fajnie.Wida膰 偶e Wasze ma艂e spo艂ecze艅stwo jest uporz膮dkowane
Boisz si臋 tego 偶e wtargniecie tego wi臋kszego s膮siada zburzy to Wasze uporz膮dkowanie.Twoje "nie" jest zaakcentowane du偶ymi literami ,co mo偶e oznacza膰 i偶 niepodleg艂o艣ci Rzepnicy b臋dziesz broni艂a do ostatniego s艂owa.Zapewne nie sama?/
Przeciw Tobie
Prawo silniejszego.Burmistrz ma wiele racji odno艣nie przynale偶no艣ci terytorialnej kilku ulic.Przegrane wybory przez Twoje ugrupowanie to raz. A dwa, trzeba by艂o tylko wygra膰 wybory na fotel burmistrza i nie by艂oby dzi艣 problemu.
Jeszcze trzy uwagi ,ju偶 tylko moje.
Wyniki ,jak i same konsultacje nie s膮 wi膮偶膮ce w 100 %
Wyznaczcie ju偶 teraz i przygotujcie miejsca w kt贸rych b臋d膮 sta艂y nowe tablice z nazw膮 BYT脫W
Panowie radni te偶 co艣 szykuj膮 w cicho艣ci,podobno baner o tresci WITAJCIE W BYTOWIE
heksa -to smile .Pozdro
Cytuj PW Wy艣lij e-mail

Masz racj臋, mezzo.

--

do hexy 34 ( chcia艂em napisa膰 do Katarzyny W, ale w ostatnich dniach forma "Katarzyna W." nie jest w dobrym tonie)

Czuj臋 偶e wybronicie si臋 przed tym Bytowem
Skromnie ,bo skromne by艂o to wasze pospolite ruszenie na t臋 konsultacj臋 ,ale te 120/ na 710, os贸b potrafi艂o jednak sie zmobilizowa膰 .
Powodzenia
Tych do艂贸w na nowe bytowskie tablice chyba nie kopali艣cie? Zreszt膮 ziemia zamarzni臋ta.
Cytuj PW Wy艣lij e-mail

W por贸wnaniu do innych so艂ectw i wobec tego jaka jest aktywno艣膰 obywatelska w naszej gminie, to i tak dali艣my rad臋.

--

Odpowiedz w tym w膮tkuZa艂贸偶 nowy w膮tek
Opcje tematu

REKLAMA
PolmorDrutex SA. Najlepsze okna... Bez kitu!!!