miasto Bytów w internecie

Fotografia lubna
Reklama i Ogłoszenia Ogłoszenia Drobne Katalog Firm

Temp. w Bytowie: b.d.
Szukają na mnie haka
Strony: 1 2 3 4 5 ... go to last
Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek

juz kiedys, zreszta jako jeden z pierwszych, wypowiadalem sie w temacie udostepnienia IP forumowiczow przez gby prokuraturze. twierdzilem wowczas, ze bardzo zle sie stalo, ze do tego musialo dosc. co wiecej wydawalo mi sie, ze wyrazilem sie w dosc krytycznym tonie zwracajac uwage redakcji w tym temacie (redakcja nie musiala moim zdaniem udostepniac adresow - podejrzewam, ze to zwykly strach nimi kierowal, jako ze zapewne byli postawieni pierwszy raz w takiej sytuacji - trudno - zdarza sie)- jak widac z wypowiedzi roznych osob w zalaczonych linkach nie jestem osamotniony w tym co powiedzialem.
szkoda wiec.
niemniej pomimo takiej wpadki nie zamierzam przestac udzielac sie na forum i czytac gazety. ludzie ucza sie przeciez na bledach.

pozwole sobie zacytowac opinie redaktora naczelnego jednego z podanych zrodel:
  - Oskarżenia kierowane pod adresem wydawcy serwisu Gazety Bytowskiej są więc bardzo wątpliwe i mogą sugerować chęć ograniczenia wolności mediów, co jest niedozwolone przez obowiązującą Konstytucję RP - red.nacz. HOTNEWS.pl.

o ustawie zasadniczej pisalem rowniez.
to chyba tyle - moge tylko powiedziec:
WYLUZUJCIE WARKOCZ MOI DRODZY.
i tym optymistycznym akcentem, zycze by komornik rozpetujac te afere sam sie w niej pograzyl.

--
pozdrawiam
.utrOne
moderator
"...jeśli ktoś sobie roi, że sobie roi, że sobie nic nie roi - albo na odwrót..." by S. Lem
Cytuj PW Wyślij e-mail Strona WWW
Poinformuj o poście moderatora forum

A znacie wyniki sprawy komornika? Podobno wczoraj w sądzie w Kościerzynie była na wokandzie.

--

Lawina bieg od tego zmienia, po jakich toczy się kamieniach.

Wolność jest to prawo czynienia wszystkiego tego, na co ustawy pozwalają...
No cóż - Do Bytowa nie dotarły jeszcze "ustawy"

--
fajnie jest, będzie lepiej???
Cytuj PW

pechowiec dnia 2005-12-08 22.32 napisał(a):
Wolność jest to prawo czynienia wszystkiego tego, na co ustawy pozwalają...
No cóż - Do Bytowa nie dotarły jeszcze "ustawy"

do Bytowa nie, ale do Brzęczykowa jkieś ich strzępy podobno gołębie pocztowe przytargały.

--
!?!
Cytuj PW

news dnia 2005-12-07 22.02 napisał(a):
Leszek Szymczak napisał(a):
Prokurator Jan Zborowski pracował w swoim zawodzie jeszcze za czasów socjalistycznego PRL-u. Po przemianach, jakie zaszły po roku 1989, udało mu się zachować posadę. Dostał nawet awans. Choć czasy komunistyczne minęły bezpowrotnie, to wydaje się, że  postępowanie prokuratora Jana Zborowskiego wskazuje na coś zupełnie innego. Starzy komuniści mawiali – dajcie mi człowieka, a paragraf na niego znajdziemy.

Czytaj pełny tekst artykułu

Do Osob, Organizacji, itp. usilujacych zniszczyc GBY !

Ja w sprawie formalnej :

Faktem jest , ze Polska nalezy do EU

Faktem jest , ze Prawo Uni Europejskiej jest wiazace dla Panstw Czlonkowskich.

Faktem jest ze, istnieje Prawo Wolnosci Prasy!

Faktem jest ze, Prawa nalezy przestrzegac !!!

Ponizej proponuje jako lekture popoludnniowa cyt. z Reporter ohne Grenzen dos. Reporterzy bez granic na temat wolnosci Prasy w Europie i na Swiecie ( niestety w jez. niemieckim ale przeciez wyksztalceni ludzie znaja jezyki )

Polen;
Die neuen EU-Länder schneiden - Pressefreiheit 2005

Zum vierten Mal hat Reporter ohne Grenzen am 20.10. 2005 die Rangliste zur weltweiten Situation der Pressefreiheit veröffentlicht.

Die neuen EU-Länder schneiden generell gut ab - trotz einiger Länder, in denen Pressedelikte noch mit Gefängnisstrafen geahndet werden.

In Polen (32.) verurteilte ein Gericht einen Journalisten wegen Diffamierung zu drei Monaten Gefängnis. Internationale und nationale Proteste konnten verhindern, dass der Journalist die Strafe tatsächlich antreten musste
Dafür hat ROG die Situation in 166 Ländern zwischen September 2004 und August 2005 ausgewertet (die USA wurden zweimal gelistet: für das Land selber und das Vorgehen im Irak).

Die Menschenrechtsorganisation hat sich mit 50 Fragen in den jeweiligen Ländern an ihre Partner (14 Organisationen, die sich weltweit für Pressefreiheit einsetzen) ihr Korrespondenten-Netzwerk und an Journalisten, Rechercheure, Juristen und Menschenrechtler gewandt. Berücksichtigt wurde der Zeitraum von September 2004 bis Ende August 2005.

Dalsze szczegoly dot. zagadnien i Przepisow prawnach EU na stronach WWW. Polecam Lekture " Reporterzy bez Granic "

Pozdrawiam i trzymam kciuki za GBY ! - fox -

Cytuj PW

kłaniam się, jestem także dziennikarzem (lub też pismakiem) bardzo "kochanym" przez władze, ale za to właśnie kocham tą władzę - dla mnie władza w 90 % to przypadkowość, to słomiano-buciana ideologia, którą nam się próbuje wciskać , i to za nasze -a tego bandytom darować nie można, przed ostatnimi wyborami spędziłem 5 dni w sądach na oglądaniu obecnej senator Arciszewskiej, która poczuła "się dotknięta", ale ja nie mam zwyczaju dotykać obcych bab , więc sprawę wygrałem - ktoś coś tu mówi o PiS-ie... rozumiem, że nadzieje związane z tą partią to żart? pani senator jest właśnie od nich , a jej mąż olewa Prawo aż miło, nie wierzę politykom i biskupom od dawna i poglądów raczej nie zmieniam, a w obronie kolegi "po piórze" jestem w stanie zrobić pikietę w Bytowie z udziałem znanych i mniej znanych żurnalistów -,podajcie pomysł jak i kiedy, a pomogę, bo cenzura to śmierć dla wolności słowa i prasy, wielu marzy o takich czasach, obecnie tzw. burmistrz Kartuz próbuje zamknąć usta lokalnym dziennikarzom, widzę, że wielu ma go gdzieś - ja zapewne, ma biedak pecha, że 3 lata temu poszedłem za "głosem serca" i rzuciło mnie do Kartuz, oj wiele on by dał, aby mnie tu nie było - blisko 3 lata temu napisałem dość głośny tu artykuł "Prywatne miasto Kartuzy" i od tego momentu mam przechlapane, ale mnie to... za kilka miesięcy wybory i go posuną, a ja dalej będę pisał swoje - pozdrawiam Bytów i czekam na pomysły, w każdy mądry wejdę bez chwili namysłu - zróbmy pikietę i pokażmy wałom gdzie ich miejsce -Janusz

--
XXI wiek wiekiem cenzury
Cytuj PW Wyślij e-mail

Ponownie melduje sie w temacie " Szukaja na mnie haka "

Dla Tych Wszystkich ktorych poirytowalo cyt. tekstow w jez. obcym
dodam cos w jezyku polskim,
z dedykacja dla Sz.P P.....

Orzeczenie Sądu Najwyższego z dnia 28 września 2000 r. V KKN 171/98

Wolność prasy
Przepis art. 1 ustawy z dnia 26 stycznia 1984 r. - Prawo prasowe (Dz. U. Nr 5, poz. 24 ze zm.) deklaruje zasadę wolności prasy, widząc w niej realizację prawa obywateli do rzetelnej, czyli prawdziwej, uczciwej, jasnej, nie wprowadzającej w błąd, odpowiedzialnej informacji. Wolność prasy jest pochodną wolności myśli, z której wynika wolność przekonań. Istotnym składnikiem tej wolności są prawa do: wyrażania poglądów politycznych, kultywowania tradycji narodowych i wyznawania religii. Wolność myśli i wolność przekonań mogą znaleźć uzewnętrznienie tylko w wypadku istnienia wolności wypowiedzi. Wolność wypowiedzi to wolność prezentacji poglądów i przekonań w różnej formie, w sposób widoczny dla innych (słowem, gestem, dźwiękiem, obrazem). Treścią wolności słowa - będącego pochodną wolności wypowiedzi - jest prawo nieskrępowanego wyrażania poglądów zarówno w formie mówionej, jak i do utrwalania tych słów oraz do ich publikacji w postaci pisma odręcznego, druku, zapisu dźwiękowego oraz zapisu za pomocą dźwięku i obrazu. Wolność prasy możliwa jest w pełnym zakresie tylko w razie rzeczywistego istnienia wolności: myśli, przekonań, wypowiedzi, słowa, informacji, publikacji. Właśnie w wolności prasy, wymienione pojęcia znajdują odbicie i ucieleśnienie.

Pozdrawiam GBY i jej Sympatykow - fox -
..
Cytuj PW

jak naukowo to proszę, bo chyba w tym problem:

"CENZURA (z łac. censura - ocena, sąd, krytyka, wyrok, egzamin, od censeo - szacuję, oceniam) - zinstytucjonalizowana kontrola obyczajów, moralności oraz poglądów i wypowiedzi (także artystycznych) rozpowszechnianych za pośrednictwem narzędzi komunikowania społecznego. Zasadniczo c. jest i może być państwowa albo kościelna, w formie urzędów i urzędników wyznaczonych przez władzę zwierzchnią w państwie lub w Kościele, lub na mocy delegacji udzielonej przez nie instytucjom i organom niższego rzędu. W zakresie sposobu i trybu działania c. jest albo uprzednia (prewencyjna), tj. oceniająca publikacje i inne formy przekazu przed wydaniem zezwolenia na ich rozpowszechnianie (określenia tego użył po raz pierwszy papież Pius IX w 1848), albo następcza (represyjna), tj. dokonująca takiej oceny już po publikacji, czego konsekwencją jest (w wypadku c. państwowej) represja administracyjno-sądowa, lub (w wypadku c. kościelnej) wpisanie na Index."

żyjemy w kraju, który buduje (od 16 lat nieudolnie) demokrację, która ma jakiś białoruski posmak, a tam , jak wiadomo , krytyka jest niewskazana - pocieszę Was tylko tym, że Bytów nie jest wyjątkiem na mapie Polski, cenzorów ci u nas dostatek, ale spoko, niech szczekają - media to na całe szczęście wielka siła w tym dziwnym Po-landzie, jeżeli kolega z Bytowa dostałby jakiś wyroczek, spoko - odsiedzę za niego, tych gamoni w Kartuzach co przy korycie kasę trzepią, wręcz błagam -zróbcie mi sprawę, rozstrzelajcie na Rynku - a oni nic,
pisałem (i czynię to nadal) do dwóch gazet ogólnopolskich o bardzo określonej postawie, bardzo kontrowersyjnych - tam żaden kacyk czy pleban nie fiknie, bo się zwyczajnie mu nie opłaci, ale na lokalne media próbują wsadzić kaganiec różni "ważni", a to się nie uda panowie szlachta na urzędach - jak ja nie cierpię urzędasów

--
XXI wiek wiekiem cenzury
Cytuj PW Wyślij e-mail

No to na Dobranoc proponuje cos wesolego !

Czym się różni polityk i p. od muchy??
- Niczym, i jedno i drugie można zniszczyć za pomoca gazety...

kategoria: Różniaste , humor polski...

pozdrawiam - fox -

Cytuj PW

Panie Leszku ! jesteśmy z Panem i proszę na nas liczyć! Niegodziwym byłoby kneblowanie wolnych mediów, w tak surrealistyczno-komediowych realiach "Brzęczykowa" ...,a miało być tak fajnie!! Pozdrawiam, mk.
Cytuj PW Wyślij e-mail

obudzić BAREJĘ!

--
!?!
Cytuj PW

Fox dnia 2005-12-09 11.04 napisał(a):
news dnia 2005-12-07 22.02 napisał(a):
Prokurator Jan Zborowski pracował w swoim zawodzie jeszcze za czasów socjalistycznego PRL-u. Po przemianach, jakie zaszły po roku 1989, udało mu się zachować posadę. Dostał nawet awans. Choć czasy komunistyczne minęły bezpowrotnie, to wydaje się, że  postępowanie prokuratora Jana Zborowskiego wskazuje na coś zupełnie innego. Starzy komuniści mawiali – dajcie mi człowieka, a paragraf na niego znajdziemy.

Do Osob, Organizacji, itp. usilujacych zniszczyc GBY !

Ja w sprawie formalnej :

Faktem jest , ze Polska nalezy do EU

Faktem jest , ze Prawo Uni Europejskiej jest wiazace dla Panstw Czlonkowskich.

Faktem jest ze, istnieje Prawo Wolnosci Prasy!

Faktem jest ze, Prawa nalezy przestrzegac !!!

Ponizej proponuje jako lekture popoludnniowa cyt. z Reporter ohne Grenzen dos. Reporterzy bez granic na temat wolnosci Prasy w Europie i na Swiecie ( niestety w jez. niemieckim ale przeciez wyksztalceni ludzie znaja jezyki )

Polen;
Die neuen EU-Länder schneiden - Pressefreiheit 2005

Zum vierten Mal hat Reporter ohne Grenzen am 20.10. 2005 die Rangliste zur weltweiten Situation der Pressefreiheit veröffentlicht.

Die neuen EU-Länder schneiden generell gut ab - trotz einiger Länder, in denen Pressedelikte noch mit Gefängnisstrafen geahndet werden.

In Polen (32.) verurteilte ein Gericht einen Journalisten wegen Diffamierung zu drei Monaten Gefängnis. Internationale und nationale Proteste konnten verhindern, dass der Journalist die Strafe tatsächlich antreten musste
Dafür hat ROG die Situation in 166 Ländern zwischen September 2004 und August 2005 ausgewertet (die USA wurden zweimal gelistet: für das Land selber und das Vorgehen im Irak).

Die Menschenrechtsorganisation hat sich mit 50 Fragen in den jeweiligen Ländern an ihre Partner (14 Organisationen, die sich weltweit für Pressefreiheit einsetzen) ihr Korrespondenten-Netzwerk und an Journalisten, Rechercheure, Juristen und Menschenrechtler gewandt. Berücksichtigt wurde der Zeitraum von September 2004 bis Ende August 2005.

Dalsze szczegoly dot. zagadnien i Przepisow prawnach EU na stronach WWW. Polecam Lekture " Reporterzy bez Granic "

Pozdrawiam i trzymam kciuki za GBY ! - fox -

Popieram wolność słowa, wolność prasy, tylko jedno małe ale; czasem nasi rodzimi " redaktorzy" zapominają o artykule 12 punkcie 1 prawa prasowego. niby małe ale, ale jakże ważne.
pozdrawiam, cegła , j./ to tylko mały raczek/.

--
o prawie wszystkich nickach na forum/ha, ha.../
Cytuj PW

Policja zrobiła ze mnie bandytę. Jestem podejrzany o popełnienie przestępstwa. Grozi mi grzywna albo kara ograniczenia wolności

Czy Bytów leży na Kaszubach? Geograficznie tak. Jednak wydaje się, że prokurator Jan Zborowski, który był prokuratorem jeszcze za socjalistycznego PRL-u, wolałby chyba, aby leżał na Białorusi. Dlaczego? Aby mnie nastraszyć? Zamknąć usta? Skazać? Pokazać, kto rządzi  na prawdę? Starzy komuniści mawiali – dajcie mi człowieka, a znajdziemy na niego paragraf. Ku mojemu przerażeniu powiedzenie to nie straciło na aktualności w wolnej i demokratycznej Polsce, kraju należącym do Unii Europejskiej.

Cytuj PW Strona WWW

Wydaje mi się że pan prokurator więcej sobie szkody narobi tymi oskarżeniami niż osiągnie swoich politycznych celów.

--
* www.pajacyk.pl - warto kliknąć w dobrej sprawie :D

to juz faktycznie zakrawa na jaks paranoje prokuratorsko-komornicza...
zenada.
mysle, ze nie masz sie czego obawiac lechu - a wprost przeciwnie! :)

--
pozdrawiam
.utrOne
moderator
"...jeśli ktoś sobie roi, że sobie roi, że sobie nic nie roi - albo na odwrót..." by S. Lem

nefal dnia 2006-01-16 22.17 napisał(a):
Wydaje mi się że pan prokurator więcej sobie szkody narobi tymi oskarżeniami niż osiągnie swoich politycznych celów.

http://fakty.interia.pl/prawo/news?inf=706336
======================================== =======
Czyżby chciał jeszcze zdąrzyć?????????????
Znów mnie pewna forumowiczka skrytykuje za cytowanie stron innych for , ale cóż jej pozostało............. pozdrawiam, cegła , j.

--
Cytuj PW

czekam Nefal na te szkody.. z niecierpliwością..i triumf Lecha

--
Ruda
Cytuj PW

Ruda dnia 2006-01-16 22.30 napisał(a):
czekam  Nefal na te szkody.. z niecierpliwością..i triumf Lecha

Ja też!!!!!!!

--
Cytuj PW

Lechu........mam kolege w Hamburgu! Zawsze mozesz poprosic o azyl! Ja pierdziele, ale w tym Bytówku sie porobilo.....toz to szok. Chłopie nie daj sie
Cytuj PW

Panie właścicielu GBY, to tego jeszcze Pan nie wie,że karze się za prawdę? / tu/ pozdrawiam, cegła , j.

--
Cytuj PW

Hmm, a ja nie byłbym taki pewien wygranej p. Szymczaka. Własciwie wczoraj mielismy precedens w Policach i skazanie dziennikarza....(za kłamstwo) Moje zdanie jest takie, że nikt nie powinien czuć się bezkarny !!!
Cytuj PW Wyślij e-mail

tylko gdzie tu jechać? w całym kraju na ugorach po pgr i tam innych zaczęto uprawiać paranoję! zgroza, może w Djibouti jest jakoś normalnie jeszcze?

--
!?!
Cytuj PW

oko dnia 2006-01-17 08.25 napisał(a):
Hmm, a ja nie byłbym taki pewien wygranej p. Szymczaka. Własciwie wczoraj mielismy precedens w Policach i skazanie dziennikarza....(za kłamstwo) Moje zdanie jest takie, że nikt nie powinien czuć się bezkarny !!!

OKO, w Policach skazano za PRAWDĘ!

--
Cytuj PW

zero komentarza.......

to jakaś paranoja...aż się gadać nie chce , choć język świerzbi , ale PRAWDA słono kosztuje , dlatego wolę sobie darować komentarz....

Lechu trzymkaj się ...:)

Post edytowany przez gościówa dnia 2006-01-17 11.47.06
Cytuj PW

Voltaire powiedział: "Nie zgadzam sie z twoimi poglądami, ale oddam życie byś mógł je głosić". Jak widać po tym, co dzieje się w Brzęczykowie do niektórych nie dociera to przesłanie. Panie Szymczak, trzymaj się Pan mocno. Prawda zwycięży.
Cytuj PW Wyślij e-mail

Strony: 1 2 3 4 5 ... go to last
Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek
Opcje tematu

REKLAMA
PolmorDrutex SA. Najlepsze okna... Bez kitu!!!