miasto Bytów w internecie

Fotografia lubna
Reklama i Ogłoszenia Ogłoszenia Drobne Katalog Firm

Temp. w Bytowie: b.d.
Szukają na mnie haka
Strony: 1 2 3 ... go to last
Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek

Leszek Szymczak napisał(a):
Prokurator Jan Zborowski pracował w swoim zawodzie jeszcze za czasów socjalistycznego PRL-u. Po przemianach, jakie zaszły po roku 1989, udało mu się zachować posadę. Dostał nawet awans. Choć czasy komunistyczne minęły bezpowrotnie, to wydaje się, że  postępowanie prokuratora Jana Zborowskiego wskazuje na coś zupełnie innego. Starzy komuniści mawiali – dajcie mi człowieka, a paragraf na niego znajdziemy.

Czytaj pełny tekst artykułu

Cytuj PW Strona WWW
Poinformuj o poście moderatora forum

Nie wyobrazam sobie Bytowa bez stronki GBY... Licze ze nigdy jej nie zamkna..

--
every single day...
Cytuj PW Strona WWW

Rudy komornik - to wredny czlowiek. Zborowski to prokurator, ktory pracowal za komuny! SZOK , ze taki gosc jeszcze funkcjonuje. Gdzie jestes panie Ziobro z PIS-u? PRECZ Z KOMUNA. I NIE BOJE SIE ZE TEN PROKURATOR ZAZADA MOJEGO IP. MAM TO GDZIES. MOI RODZICE WALCZYLI Z KOMUCHAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytuj PW

Lechu, IMHO - nie maja szans. stare szuje.

co najwyzej skonczysz jak R. Kluska - wiem, ze to niezbyt szczesliwe, ale to ostatnia rzecz, ktora moim zdaniem moze cie spotkac - znaczy oskarzony i po latach walki uniewinniony (tu juz jednak bedzie duuuzo lepiej z czasem trwania i odszkodowaniem niz w przypadku kluski - nie te czasy), aczkolwiek pocieszajacy moze byc fakt, ze to bylo juz jakis czas temu. dzisiaj prawo juz nie dziala wstecz jak kiedys.
mysle, ze chyba nie bedziesz mial problemu ze zdobyciem odpowiedniej kasy na dobrego prawnika jakby co - a taki koles (dobry prawnik - jeszcze jak sprawa naglosniona w mediach to ho! ho! - rzuca sie jak sepy na padline na te sprawe, heh - hameryka!) to ci powiem, z takimi chlystkami robi porzadek w 5 minut na sali sadowej.

tak na marginesie - czyzby prokurator bytowski mial pragnienie zostac kolejnym bohaterem pejoratywnym telewizji TVN?

pozdrawiam zaloge gby...

p.s. w kwestii ewentualnego odszkodawania, gdyby - nie daj borg - mialbys te sprawe (to, ze wygrana to raczej pewne IMHO) proponuje mieszkancom betowa zastanowic sie, z czyjej kieszeni takie odszkodowania sa placone, oraz wziasc pod uwage fakt, ze ktos prokuratora na stanowisko przeciez wybiera... a moze sie myle? jesli tak to prosze o sprostowanie w tej kwestii moi drodzy...

--
pozdrawiam
.utrOne
moderator
"...jeśli ktoś sobie roi, że sobie roi, że sobie nic nie roi - albo na odwrót..." by S. Lem
Cytuj PW Wyślij e-mail Strona WWW

Ale sie porobiło...mam nadzieje ze PIS wyp....li w koncu w kosmos komuchów. Ku, ku......panie prokuratorze! Prosze mnie przymknąć, ze niecenzuralne słowa...Czytalem, ze ma ktos problemy alkoholowe...widzialem nawet jak sie zataczał.......sa swiadkowie
Cytuj PW

Czytelnicy GBY i Forumowicze - nie mozemy dopuścić aby tak mierny i wierny komunie prokurator pozbawił nas GBY i karał Leszka. Mam nadzieję, ze nie dojdzie do tego.
Cytuj PW

ale sie porobiło....w brzeczykowie

Post edytowany przez Leon Zawodowiec dnia 2005-11-18 09.18.52
Cytuj PW

Najbardziej w artykule spodobał mi się tekst POWSZECHNIE SZANOWANA BIBLIOTEKARKA !!!!!Dobre, bardzo dobre.....heheheh

Jesli prezes tej gazety ma takie odczucie jego sprawa, ale co to ma wspólnego z powszechnością tego zjawiska ????????
Cytuj PW Wyślij e-mail

Jeśli szukają haka, to go znajdą. Nie ma silnych, jak chcą, to to zrobią. Nawet na " kryształa " kto chce, to coś znajdzie. Tak owiną w bawełnę ,że bawełna zwykłym sznurkiem się stanie. Dobra rada, którą i mnie poradzono: nigdy nie obstawiaj się wrednymi ludźmi, bo Cię sprzedadzą. Typu Tuba itp. Szczerze, naprawdę szczerze....pozdrawiam, cegła , j.

--
o prawie wszystkich nickach na forum/ha, ha.../
Cytuj PW

LECHU NIE DAJ SIĘ, POSTAW SIĘ I WALCZ A ONI SOBIE ODPUSZCZĄ BO WIEDZĄ ŻE NIE MAJĄ SZANS!!! Pozdrowienia dla wszystkich co stoją ponad prawem!
Cytuj PW Wyślij e-mail

Proponuję zainteresować tą sprawą media ogólnopolskie.
Każdy ma prawo głosić właśne poglądy.
Dla przykładu podam, że gdyby panLeszek zwołał np. wiec i na tym wiecu ktoś z tłumu wznosiłby okrzyki naruszające prawo, to jaka byłaby wina pana Leszka? Żadna, gdyż nie byłby w stanie zamknąć usta krzyczącemu.
Tu mamy analaogię. Forum jest dostępne dla publiczności. Nawet, gdy się wytnie jakiś post, to i tak przez chwilę jest on dostępny dla publiki.
Jeżeli wszystko wskazuje, że prokurator zmierza do zamknięcia gby, to stara zasada mówi: ustalić, kto z tego powodu odniesie kożyści.
Cytuj PW

No wreszcie czytelna postawa prokuratury - kto za kim stoi , kto kogo broni - zamknąć usta a tak lepiej się rządzi "ciemnym ludem" można kit wciskać i udawać że broni się prawa w tym kraju!
Jak to wszystko czytam to tylko czekam kiedy min. Ziobro zatańczy z nimi poważnego walca? Bo wreszcie ktoś za to odpowiedzialność musi ponieść zarówno przy wyrzucaniu naszych pwiniędzy szukając internautów jak i przewlekając postępowanie w sprawie komornika. Kto za to zapłacił? MY ! Podatnicy
Coś się wreszcie musi zmienić w naszym kochanym kraju bo w przeciwnym razie będzie katastrofa moralna.
Lechu nie daj się wszystkim ust nie zamkną!

Po za tym min. Dorn już doprowadził w policji "do wrzenia" i wszyscy którzy mają coś za uszami przechodzą na wcześniejsze emerytury czyli mamuty poprzedniego systemu kończą w muzeum.
Cytuj PW Wyślij e-mail

KOMUNA WRÓCIŁA ? Wygląda Lechu na to że w tym przypadku to ona raczej - jeszcze nie odeszła ....

Post edytowany przez Prowokator dnia 2005-11-18 11.37.13
Cytuj PW

Poczytajcie, co ONI jeszcze mogą:

Wiadomości z INTERII

Ścigani za cztery litery
18.11.2005 06:54
Za graficzne wyeksponowanie dwóch środkowych sylab w wyrazie "podupadły" dziennikarz i redaktor naczelny "Przekroju" zostali oskarżeni o znieważenie funkcjonariusza publicznego. Grozi im do roku więzienia.

Jak informuje "Gazeta Wyborcza", chodzi o artykuł Cezarego Łazarewicza, który w styczniu tego roku ukazał się w "Przekroju". Tekst nosił tytuł "Podupadły prokurator" i krytycznie oceniał pracę prokuratora Grzegorza Talarka z Grójca.

Talarek prowadził dwie sprawy osób oskarżonych o pobicia i rozboje. W obydwu na jego wniosek sąd zastosował areszt. Pierwsza sprawa dotyczyła historyka sztuki Jacka Bochińskiego, którego Talarek oskarżył o napad z bronią w ręku na handlarzy ze Stadionu Dziesięciolecia. Bochiński przesiedział rok w areszcie, zanim okazało się, że nie był sprawcą napadu.

Drugim oskarżonym był Tomasz Siarno, który odsiedział dwuletni wyrok za pobicie. Z zebranych już po procesie dowodów wynikało, że również on mógł paść ofiarą sądowo-prokuratorskiej pomyłki.

Dzień po ukazaniu się tekstu w "Przekroju" Talarek złożył w prokuraturze Warszawa Śródmieście doniesienie o przestępstwie: "Zostałem znieważony jako prokurator w związku z wykonywanymi przeze mnie czynnościami".

Prokuratura zareagowała błyskawicznie i wszczęła śledztwo z urzędu. Już dwa tygodnie po złożeniu doniesienia Talarka przesłuchano jako pokrzywdzonego.

Żądając ścigania dziennikarzy "Przekroju", prokurator skupił się na tytule artykułu. ?Autor, posługując się techniką drukarską, wyeksponował w drugim słowie tytułu cztery litery, które bez trudu każdy czytelnik może odczytać jako "prokurator d... " oraz "prokurator podły". Znaczenia tych słów nie należy tłumaczyć, bowiem powszechnie są uważane za obelżywe? - napisał prokurator. Rzeczywiście, w tytule tekstu feralne cztery litery są wydrukowane jaśniejszym kolorem.

Ze zdaniem kolegi z Grójca zgodziła się prokurator Ewa Krasnodębska-Dybiec z warszawskiej prokuratury okręgowej, która objęła nadzorem sprawę przeciwko "Przekrojowi": "Zważyć zatem należy, iż mówienie (pisanie) o kimś per d.... stanowi niewątpliwe znieważenie" - napisała w jednym z pism znajdujących się w aktach śledztwa.

(PAP)

--
Cytuj PW

http://bytow.naszemiasto.pl/wydarzenia/538084.html
======================================== ======
Cóż z tego wynika? Rzeczywiście jeszcze mogą, "ony" mogą .

--
Cytuj PW

nie daj im sie leszek!!!!!!
Cytuj PW

PILNA PRZESYŁKA DO WŁ.GBY!!!!!!
======================================== ===

Szanowny Panie Włascicielu GBY. Może by tak na nich haka znależć? Zagrożenie dla zdrowia i życia. Temat jest. Na balkonie budynku prokuratury przy ul. Woj.Pol. po lewj stronie rosną drzewka, spadają na chodnik elementy muru : cegiełki, tynk. Co Pan na to ? Zrób Pan fotkę i dokument gotowy, zanim komuś na główkę nie spadnie, bo wówczas szybko to usuną. Najlepiej Pan się pośpiesz, bo jak "prześpiegi" odczytają i przekażą gdzie trzeba, to musztarda po obiadku. pozdrawiam, cegła , j.

--
Cytuj PW

cegła dnia 2005-11-18 19.14 napisał(a):
Najlepiej Pan się pośpiesz, bo jak "prześpiegi" odczytają i przekażą gdzie trzeba, to musztarda po obiadku. pozdrawiam, cegła , j.

hehe no zabawny post, ale Lechu w grucie rzeczy cos w tym jest. masz PRESS PASS wiec pewne rzeczy mozesz zalatwic - a mury runa.
skoro chca wojny - moga ja zawsze miec! czyz nie?
malo to interesujacych tematow, ktorych do tej pory nie ruszyles?

--
pozdrawiam
.utrOne
moderator
"...jeśli ktoś sobie roi, że sobie roi, że sobie nic nie roi - albo na odwrót..." by S. Lem

http://www.kakofonia.pl/PL/PLpsy/cyrk.wav

--
Cytuj PW

utrOne dnia 2005-11-18 19.20 napisał(a):
cegła dnia 2005-11-18 19.14 napisał(a):
Najlepiej Pan się pośpiesz, bo jak "prześpiegi" odczytają i przekażą gdzie trzeba, to musztarda po obiadku. pozdrawiam, cegła , j.

hehe no zabawny post, ale Lechu w grucie rzeczy cos w tym jest. masz PRESS PASS wiec pewne rzeczy mozesz zalatwic - a mury runa.
skoro chca wojny - moga ja zawsze miec! czyz nie?
malo to interesujacych tematow, ktorych do tej pory nie ruszyles?

Myślisz UTRONE,że zabawny tekst? Może i zabawny,ale jak za chwilę komuś spadnie kawałek odpadu z tego balkonika to kiepsko będzie. Dlatego prosba moja taka do własciciela GBY,aby nawet teraz zabrał aparat i zrobił zdjęcie tego balkonika z lewej strony stojąc przodem do budynku. Śnieg zakryje, może ktoś po cichu wejdzie na balkon i drzewka powyrywa, wiele sytuacji " sprzyjających " może się zdarzyc, tam wszystko na tym I piętrze jest możliwe, tak jak wł. GBY napisał, dajcie mi tylko człowieka, a my go zgnoić potrafimy.

--
Cytuj PW

do cegły
ten text bogusia lindy pasuje do tej naszej bytowskiej sytuacji jak ulał BO TO CUR..A KYRK JEST
Cytuj PW Wyślij e-mail

Ciekawy jestem, czy Pan włąsciciel GBY był we wskazanym miejscu i zrobił odpowiednie zdjecia. Niestety, dzisiaj tamtedy nie przechodziłem i nie wiem , czy czasami " dowodów rzeczowych" nie usunięto z balkonu. Byłaby to wielka niepowetowana szkoda. pozdrawiam, cegła , j.

--
Cytuj PW

cegla zamiast marudzic w kolejnym juz poscie, bylo samemu zdjecie zrobic i wrzucic chocby na forum...

--
pozdrawiam
.utrOne
moderator

utrOne dnia 2005-11-19 14.06 napisał(a):
cegla zamiast marudzic w kolejnym juz poscie, bylo samemu zdjecie zrobic i wrzucic chocby na forum...

Może i marudzę, sądziłem, że właśnie to zdjęcie przyda się wł. GBY i będzie Mu zalezało na tym,żeby go jak najszybciej zrobić . Mieszkam za daleko i nie mam celu zadnego, żeby walić taki szmat drogi i robiż zdjęcie. Wł. GBY ma dużo bliżej, a " przyjaciel" bliżej jeszcze i aparat ma w pogotowiu. pozdrawiam, cegła , j.

--
Cytuj PW

cegła dnia 2005-11-19 14.19 napisał(a):
utrOne dnia 2005-11-19 14.06 napisał(a):

Może i marudzę, sądziłem, że właśnie to zdjęcie przyda się wł. GBY i będzie Mu zalezało na tym,żeby go jak najszybciej zrobić . Mieszkam za daleko i nie mam celu zadnego, żeby walić taki szmat drogi i robiż zdjęcie. Wł. GBY ma dużo bliżej, a " przyjaciel" bliżej jeszcze i aparat ma w pogotowiu. pozdrawiam, cegła , j.

Mam jeszcze jeden powód ,żeby nie podać na Forum tego zdjecia: za drogi mam aparat, a czasami " organa" zażyczą sobie od wł. GBY podania danych autora zdjęć i mogą zarekwirować sprzęt.

--
Cytuj PW

Strony: 1 2 3 ... go to last
Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek
Opcje tematu

REKLAMA
PolmorDrutex SA. Najlepsze okna... Bez kitu!!!